dijous, 18 d’agost del 2011

Es presenta públicament la primera Marxa Jove pel Territori

Es presenta la primera Marxa Jove pel Territori
 Una trentena de joves de les diferents entitats convocats han presentat el matí d'aquest dijous aquesta iniciativa. La convocatòria s'ha dut a terme a la plaça Major de Palma.

Què és la Marxa Jove pel Territori i perquè la duim a terme 

 La Marxa Jove pel Territori és una iniciativa de caràcter lúdic i reivindicatiu que consistirà en una caminada entre Sant Joan i Montuïri. Lúdica perquè és una excursió pel Pla de Mallorca, un punt de trobada entre joves, un sopar popular i un concert. També reivindicativa per varis motius. En primer lloc perquè demanam la protecció del territori de Mallorca i la defensa dels seus valors paisatgístics, etnològics i culturals. El jovent diem sí a una Mallorca sostenible, enfront l'especulació i el no respecte al medi ambient. Ho fem llençant un missatge positiu. Volem que es potenciï la imatge de Mallorca, no la imatge de camps de golf i urbanitzacions. Creiem que, d’una vegada per totes, hi ha d’haver un consens social definitiu que garanteixi que Mallorca sigui un lloc habitable. I les generacions més joves hi tenim molt a dir perquè ens hi jugam el nostre futur. També reivindicam el respecte al caràcter de Pla de Mallorca. No volem que la comarca sigui el proper objectiu per a un altre creixement desorbitat, alterant el mode de vida actual. En aquest sentit creiem que moltes actuacions previstes al Pla de Carreteres afavoreixen aquest despropòsit. La carretera de Sant Joan a Montuïri n'és un exemple. Una cosa és que les petites vies de Mallorca, que també són patrimoni, estiguin ben asfaltades i s'eliminin els trams perillosos i l'altra és triplicar la seva amplada en tot el recorregut, arrasant amb tot el que hi ha.

Qui ho impulsa i a qui s’adreça
 La Marxa Jove pel Territori ha estat impulsada pels principals moviments socials juvenils de Mallorca; aquell jovent que fem feina des de la base, als nostres barris, pobles i ciutats, al marge de partits polítics i moltes vegades sense cap ajuda per part de les institucions. És, també en aquest sentit, una iniciativa pionera ja ha estat capaç d'aglutinar fins una quinzena d'entitats que treballen en àmbits diferents. Són les següents:

Assemblea de Joves del Molinar
Casal Joves Tramuntana (Esporles)
Col·lectiu Albaïna (Sóller)
Esplai la Cadernera (Esporles)
Felanitx en moviment
Joves de Mallorca per la Llengua
Joves del GOB
Joves Units per la Lluita Saharauí (JULS Balears)
M.A.C. (Montuïri)
Maulets
Pinyol Vermell (sa Pobla)
Pla de Mallorca en Marxa
SEPC
Xítxeros amb empenta (Manacor)

La Marxa Jove pel Territori demostra que en aquesta terra hi ha jovent que s'organitza i actua per aconseguir objectius. I que no tan sols creu en aquesta organització com una finalitat en ella mateixa sinó que demanam el suport de tothom. Certament, la caminada està convocada per entitats juvenils però, evidentment, està oberta a la participació de gent de totes les edats.

Com serà
 La primera Marxa pel Territori començarà el proper dissabte 27 d’agost a les 19.00h a la rotonda de Sant Joan. Caminarem per la via de servei paral·lela a la carretera fins Montuïri. En tot moment estarem acompanyats d’una ambulància i coordinats per un servei d’ordre, que vetllaran pel bon funcionament.  En arribar a Montuïri, hi haurà un sopar popular a la plaça del Dau. Serà allà o diversos artistes interpretaran cadascun un parell de cançons com a mostra de suport a la Marxa. Actuaran, entre d’altres: Biel Majoral, Pep Suasi, Barrumbada i Rock’n’Press.

Finalment, convidar a tothom a fer difusió i a assistir a aquesta primera Marxa pel Territori a Mallorca el proper dia 27 d’agost. Per la unitat d’actuació de les entitats juvenils de l’illa i per a una presa de consciència que duri per sempre en favor d’una Mallorca sostenible i respectuosa amb la terra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada