dijous, 12 de juliol de 2012

MANIFEST DE LA MARXA JOVE PEL TERRITORI 2012 (PUJADA A MULETA)


Diuen les nostres padrines que no hi ha temps que no torni. Però nosaltres  som joves i no padrines i, desgraciadament, hi ha un temps que ha tornat. Torna el temps de les autopistes, dels macroprojectes, de les urbanitzacions i del no respecte al nostre territori, tot i que mai l'havíem abandonat de tot.
Ara, el govern Bauzá ens ha recordat als temps més obscurs de la història recent. Som moltes les persones joves que iniciàvem la nostra presa de consciència amb aquella desastrosa legislatura 2003-2007 amb Jaume Matas al capdavant. Com que tenim memòria, no volem que la història es repeteixi.

No fa ni un any celebràvem la primera Marxa Jove pel Territori, tot transmetent l'estima i la defensa que li procuram al nostre paisatge i ecosistema.  De Sant Joan a Montuïri aprofitàrem per denunciar el Pla Director Sectorial de Carreteres, aprovat per tots els partits polítics amb representació al plenari del Consell de Mallorca en aquell moment.  Ara, quan fa just un any de l'entrada del Partit Popular a les principals institucions, l'amenaça ha crescut de forma totalment desmesurada.Un hotel devora l'arenal de sa Ràpita, la construcció d'un 'poble' a una àrea natural de Canyamel, la urbanització de la Marina de Magaluf, nous ports esportius a Son Serra i a sant Elm i també l'ampliació del de Palma i el de Portocolom. Noves autopistes com la de Llucmajor a Campos o el segon cinturó, mentre retallen el transport públic a la vegada que n'apugen els preus. Ressuscitar fantasmes com parcs temàtics, un macrocentre d'oci a ses Fontanelles, la destrucció del paratge rural del Molinar edificant son Bordoi o nombrosos projectes d'urbanització com Muleta (on ens trobam avui).

L'afany especulatiu del Govern de les Illes Balears torna a posar en perill una àrea emblemàtica de la Vall de Sóller, Muleta, amb l'intent soterrat de permetre una continuació de les urbanitzacions que havien aturat els moviments socials no fa tant, en l'anterior legislatura en què governà el PP. Ara que han tornat al poder, tornen a la càrrega en aquest i d'altres espais de Sóller i de tota Mallorca.

I tot això amb la recalcitrant i avorrida excusa de la crisi. Amb ella es pensen que tenen el dret a fer el que vulguin amb la nostra illa. És més: es pensen que Mallorca és seva. I no ho és. Els qui l'estimam, la societat civil organitzada i, en aquest cas les entitats juvenils, hem de mantenir-nos fermes perquè vendran temps difícils. Per això som aquí i hi serem a cada mobilització en defensa dels nostres valors mediambientals i paisatgístic.


Juntes per Muleta!
Ni un pam de terra ni una gota d'aigua!
Qui estima Mallorca no la destrueix!
Visca la terra!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada